Kinderboeken Nederlands

Hotel Koperslag en zijn bewoners

Tippel, Slinger en Knoopje zijn drie muizen die op de zolder van hotel “Koperslag” wonen. Tippel is een dikke muis die altijd honger heeft. Hij raakt met enige regelmaat in de problemen doordat hij alleen maar aan eten denkt. En eten is er genoeg bij de kok in de keuken. Singer en Knoopje zijn niet altijd blij met de ondeugende streken die hun broer uithaalt.

Het hotel is van meneer en mevrouw Koperman. Zij wonen er samen met hun dochters Maud en Floor. Naast het gezin wonen er ook een lieve oude hond genaamd Arjen en de kat Wasko.

Als Wasko niet ligt te slapen, dan is hij bezig op de muizen te jagen. Het lijkt hem heerlijk om er eentje te kunnen opeten. Tippel, Slinger en Knoopje hebben hun handen vol aan deze sluwe rode kater.

Maar gelukkig wonen er rondom het hotel ook veel vriendjes van de drie muizen. Zo zijn er Kaya het lieveheersbeestje, Dop de eend, Erwt de kikker, Luuk de lijster en Tanja en Tillie de schapen.

Met al hun vriendjes hebben de muizen het eigenlijk heel er goed totat de familie Koperman op een dag besluit met vakantie te gaan. Er komen tijdelijk nieuwe mensen in het hotel wonen. Mensen met heel veel katten!

De kat Wasko kunnen ze met z’n allen aan, maar acht nieuwe katten in het hotel? En zes schreeuwende kinderen?

Dat vinden de muizen helemaal niet leuk!

Lees hier een fragment!

ISBN Nederlands: 978-90-821328-3-0
Omvang: 112 Pagina’s
Jaar: 2014

Lieke en de kastanjeboom

Een spannend en ook ontroerend verhaal voor kinderen vanaf zes jaar.

Lieke haar ouders gaan scheiden. Lieke gaat met haar moeder in een ander huis wonen. En in de tuin van dat nieuwe huis staat een kastanjeboom. En achter die boom zit een gat. Als Lieke daar in springt komt ze bij Jens terecht.

Lieke en Jens beleven allemaal spannende avonturen. Zo komen ze onder andere bij de piraten op hun schip en storen ze de heksen in hun vergadering…

Of iedereen er even blij mee is dat Lieke en Jens bij hun op de stoep staan, is nog maar de vraag. Ook in het gewone leven van Lieke gebeuren goeie en minder goeie dingen.

Voor een meisje van acht is het leven nog niet zo simpel.

Lees hier een fragment!

Illustraties: Doety Klijnstra
ISBN: 978-90-821328-0-9
Omvang: 118 pagina’s
Jaar: 2013